Aanpassing met betrekking tot onze zorg

Vandaag heeft onze beroepsgroep de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen het protocol pandemie COVID-19 bekend gemaakt.
Wij hebben met alle verloskundigen uit de regio Gelderse Vallei en Amersfoort eo besloten ons aan dit protocol te houden. Ook al begrijpen wij dat de maatregelen voor jou als zwangere misschien niet altijd prettig zijn. Wij vinden jouw en onze gezondheid namelijk erg belangrijk en voelen ons dus genoodzaakt het protocol te volgen.

Door deze maatregelen in te voeren, hopen wij te voorkomen dat wij een bron van besmetting worden voor anderen of zelf ziek worden, waardoor de continuïteit van onze zorg in gevaar komt. We weten niet hoe lang deze maatregelen blijven gelden. Wij houden je op de hoogte! Hou daarom je e-mail en ons social media in de gaten.
Vanaf vandaag gelden de volgende regels in onze praktijk:
• Alleen cliënten mogen naar het (echo-) spreekuur komen. Geen partners/kinderen of andere mensen mee. Je mag wel via beeldbellen (Face-time o.i.d.) iemand mee laten kijken. Voor de eerste- en termijnecho hanteren we de uitzondering dat de partner mee mag komen, mits zijn geen klachten vertonen.
• Voor binnenkomst in de spreekkamer, vragen wij je om je handen te wassen in het toilet.
• Alle groepsconsulten en voorlichtingsavonden komen te vervallen.
• Het schema van de controles zal veranderen, de tijd tussen de controles zullen langer zijn dan je normaal gewend bent. De tijd die er tussen zit is gebaseerd op wat medisch echt noodzakelijk is. Uiteraard zullen we bij elke zwangerschap individueel beoordelen en zo nodig extra controles inplannen.
• De controles zullen we zo kort mogelijk houden, wat inhoud alleen de lichamelijke controles te doen. De dag voordat je een controle hebt zullen we telefonisch contact met je opnemen om uitgebreid met je te kunnen bespreken hoe het met je gaat en je vragen beantwoorden.
Het is mogelijk dat we de komende tijd telefonisch contact met je opnemen, om je eerstvolgende controle te verplaatsen naar een later tijdstip.

• Wat betreft de bevalling geldt nu nog, dat je zowel thuis- als poliklinisch zou kunnen bevallen. Voor het ziekenhuis geldt wel dat je maar één persoon extra mee mag nemen (en deze mag niet verkouden zijn). Verder mag je na een poliklinische bevalling geen bezoek in het ziekenhuis ontvangen. Als je na een bevalling langer in het ziekenhuis zou moeten blijven, mag je maximaal één bezoeker per keer ontvangen.
• De kraamvisites zullen zo veel mogelijk telefonisch worden gedaan.

Wij blijven natuurlijk zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen. Voor niet dringende vragen, vragen wij je om tijdens kantoortijden te bellen.

Wij hopen zo snel mogelijk weer op onze vertrouwde manier te kunnen werken en rekenen op jouw medewerking om samen deze periode zo prettig mogelijk door te komen.

Vriendelijke groet, Verloskundigen van Verloskundigenpraktijk Barneveld.