Wat moet ik doen als ik ziek ben of koorts heb?

Tijdens de zwangerschap is je afweersysteem wat verzwakt. Je weerstand is slechter, waardoor je sneller een verkoudheid of griep te pakken hebt. Ook blijft dit vaak wat langer hangen. Hoewel een verkoudheid of griep vervelend is, kan dit meestal geen kwaad voor de zwangerschap.

Koorts

Het is belangrijk om in de gaten te houden of je koorts hebt. Hoge koorts tijdens de zwangerschap kan namelijk soms wel risico’s met zich meebrengen. Wanneer je koorts hebt, is het dan ook belangrijk om deze te onderdrukken met paracetamol.

Bij koorts boven de 38,5⁰C is het belangrijk dat je contact opneemt met de ons. Wij zullen dan verder met jullie een plan maken.

Besmettelijke ziekten

Verschillende besmettelijke kinderziekten zijn, afhankelijk van of je deze zelf ook hebt gehad, gevaarlijk voor jou en/of je ongeboren baby. Hierbij denken we aan ziektes waarbij je vlekje op je huid krijgt, zoals rode hond, waterpokken of de vijfde ziekte. Wanneer je deze ziektes niet zelf hebt gehad en je bent in contact geweest met iemand die één van deze ziekten heeft, is het belangrijk dat je contact opneemt.