Een groot wonder

De geboorte van nieuw leven is een groot wonder waar wij met respect mee omgaan en beschouwen het als een voorrecht om daarbij aanwezig te zijn.

Tijdens de zwangerschap willen we samen met jullie als aanstaande ouders een vertrouwensrelatie opbouwen. Samen werken we toe naar de bevalling en het kraambed, zodat jullie later met plezier kunnen terug kijken op deze intensieve en spannende periode van jullie leven.

Wij zetten onze professionaliteit en deskundigheid in om de zwangerschap en geboorte van jullie kindje zo goed mogelijk te begeleiden, daarbij rekening houdend met ieders persoonlijke wensen en behoeftes. Meerdere specialiteiten binnen de praktijk bieden hierin ondersteuning.

Het werkgebied van de Verloskundigen Barneveld is de 9 dorpskernen: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Kootwijk, Garderen, De Glind, Stroe, Terschuur en Zwartebroek.

Leer ons beter kennen

Klik op onderstaande teams om meer te lezen over de verloskundigen. Wil je weten welke waarneemsters op dit moment bij ons werken? Ook zij stellen zich voor!

Assistentes

Tijdens onze werkzaamheden worden we dagelijks ondersteunt door onze assistentes Evelien en Petra. Zij doen veelal alle administratieve taken, maar zijn ook dagelijks voor iedereen bereikbaar voor het stellen van vragen en het maken/wijzigen van een afspraak.

Studenten

We hechten binnen onze praktijk veel waarde aan het bieden van een stageplek voor studenten in opleiding tot verloskundige. Door hen deze kans te bieden, zorgen we hiermee ook voor de verloskunde van de toekomst. Hiervoor werken wij samen met de Verloskunde Academie Rotterdam.

Elk schooljaar begeleiden wij per team een tot twee studenten. Zij lopen met ons mee en zullen onder onze begeleiding ook handelingen verrichten, zowel tijdens het spreekuur als tijdens de dienst. Indien je hiertegen bezwaar hebt, kun je dit bij ons kenbaar maken en zullen we hier rekening mee houden.

Het kan voorkomen dat wij een week stage bieden aan een co-assistent, verpleegkundige i.o. of gynaecoloog in opleiding. Ook hen willen wij de kans bieden een uniek kijkje te krijgen in het Nederlands verloskundige systeem en indien mogelijk de thuisbevalling! Hiervoor werken wij samen met ziekenhuis Gelderse Vallei en ziekenhuis Meander MC.

We zullen de studenten van tevoren aankondigen, zowel op de praktijk, onze socials en onder nieuwsberichten.

Wij blijven ons verbeteren voor de beste zorg voor jou en je kindje

Deskundigheid mag je van al onze verloskundigen verwachten. Daarnaast maken we gebruik van ieders kennis en kunde op de verschillende specifieke aandachtsgebieden zoals echografie, uitwendige versie, screening en anticonceptie.

Middels het volgen van symposia, trainingen, nascholing en intercollegiale toetsing blijft onze kennis en kunde up-to-date. Ook nemen wij deel in verschillende werkgroepen die bijdragen aan protocollen, beleidsvorming en visie op zorg in de regio.

Daarbij hebben we ook een goede samenwerking met andere zorgverleners binnen de gezondheidscentra zoals huisartsen, fysiotherapeuten en diëtisten, onze verloskundige collega’s in regio Amersfoort en Ede en met de dichtstbijzijnde ziekenhuizen en gynaecologen.

Klachten

Als je klachten hebt over onze dienstverlening kun je via onderstaande button lezen wat je met deze klacht(en) kunt doen.

Naar klachtenregeling

Registratie

Alle verloskundigen zijn BIG-geregistreerd en lid van het kwaliteitsregister van de beroepsgroep van verloskundigen, de KNOV. Als praktijk zijn we aangesloten bij het Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg (CBKZ).