Roken, alcohol en drugs

De manier waarop je leeft, eet en beweegt, heeft invloed op je baby. Het is dus belangrijk gezond te leven. Roken, alcohol en drugs kunnen invloed hebben op de ontwikkeling en groei van je kindje tijdens de zwangerschap, maar ook op de eicel en spermacellen. De folder ‘Alcohol,Roken,Drugs‘ vertelt je alles wat je moet weten over alcohol, roken en drugs vóór, tijdens en na je zwangerschap. Wil je meer weten? Handige websites met informatie zijn:

Medicatiegebruik

Wanneer je medicijnen gebruikt, overleg voordat je zwanger wordt met je huisarts over het gebruik hiervan tijdens de zwangerschap.

Dit geldt ook voor zelfzorgmedicatie (zoals neusspray, vitaminepreparaten e.d.) en homeopathische geneesmiddelen. Een betrouwbare website voor informatie over medicijngebruik voor en tijdens de zwangerschap is de website van Apotheek.nl.

Gezondheidsproblemen

Bekende ziektes of erfelijke aandoeningen van jezelf, de aanstaande vader of in je familie kunnen consequenties hebben voor een zwangerschap. Voordat je zwanger raakt, is het belangrijk hierover duidelijkheid te krijgen.

Om te kijken of je risicofactoren hebt voor de zwangerschap kan je de vragenlijst invullen op zwangerwijzer.nl.

 

Mocht je behoefte hebben om dit samen met ons uit te zoeken, bel gerust om een afspraak te maken voor een preconceptioneel consult. Meer informatie vind je ook op: