Het intakegesprek

Tijdens dit gesprek verzamelen we gegevens over:

  • Je gezondheid, die van de aanstaande vader en de overige familie
  • Eventuele vorige zwangerschappen
  • Administratieve- en zorgverzekeringgegevens

Benieuwd welke vragen we allemaal stellen? Kijk dan op Zwangerwijzer.nl.

Vroege echo

Voorafgaand aan het intakegesprek vindt al een vroege echo plaats. Dit noemen we een vitaliteitsecho, een check of het hartje klopt. We begrijpen dat de meeste zwangeren dit zo vroeg mogelijk willen en dit zal in overleg met de verloskundige ingepland worden. Deze echo wordt meestal verricht als je ongeveer 8 weken zwanger bent.

Maak telefonisch een afspraak of via het aanmeldformulier.

Vragen stellen kan altijd

Er is ruimte voor het stellen van al je vragen. We zullen je allerlei informatie geven over bijvoorbeeld onderzoeken tijdens de zwangerschap, voeding, het volgen van een zwangerschapscursus en het regelen van kraamzorg. Je krijgt een formulier mee voor het standaard bloedonderzoek. Dit bloedonderzoek bestaat o.a. uit bloedgroep en ijzergehalte, check voor alle bepalingen het RIVM.

Na de eerste controle

Benieuwd wat de overige controles inhouden? Klik dan hier!

Termijnecho

Naast de intake krijg je een afspraak voor een termijnecho. Deze echo vindt plaats tussen de 10-12 weken zwangerschap. Bij de echo’s is de partner natuurlijk van harte welkom! Op basis van deze echo wordt de uitgerekende datum bepaald.

Toestemmingsverklaring

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Wij mogen niet zomaar jouw persoonsgegevens verwerken. Hiervoor maken we gebruik van een toestemmingsverklaring. Deze wordt in de bevestigingsmail met je eerste afspraken als bijlage meegestuurd. Deels vragen we toestemming voor delen van gegevens met andere zorgverleners en je verzekeraar.

Als praktijk doen we mee met een aantal landelijke registraties. Zo worden er gegevens verzameld van de zwangerschap en de bevalling, maar ook van prenatale onderzoeken. Dit is nodig om de medische zorg rondom bevallen in Nederland inzichtelijk te krijgen. Wanneer je bezwaar hiertegen hebt, kun je dit bij ons kenbaar maken.