Voorlichtingsavond Bevallen

Een avond in het teken van het laatste trimester van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed.

Deze voorlichtingsavond wordt gehouden door twee verloskundigen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Voorbereiding en verandering van lichaam en geest op de baring in het laatste trimester van de zwangerschap.
 • De drie fases van de bevalling
 • Rol van partner en verloskundige
 • Bespreken van baringspijn
 • Mogelijkheden van pijnbestrijding
 • Kraambed

Er zijn geen kosten verbonden aan deze voorlichtingsavond.

De avonden zullen vanaf september weer live gaan plaatsvinden van 19:30-21:00 uur.

De locatie is Kerkelijk centrum Rehoboth, Gasthuisstraat 5, 3771 HE Barneveld

Kijk ook eens op de site van deverloskundige.nl, hier vind je voorlichtingsfilms en krachtige verhalen over de bevalling

De data voor de voorlichtingsavonden 2022:

 • 24 mei
 • 7 juli
 • 8 september
 • 10 november

Graag de datum waarvoor je je wilt aanmelden en je uitgerekende datum aangeven in het open veld van het aanmeldformulier.

Cursus Borstvoeding

Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van 2 uur met veel informatie over borstvoeding. De cursus wordt gegeven door Karin Boone of Erma Schuiteman. Meer informatie over de inhoud van de cursus en de actuele beschikbare data vind je op de website borstvoedingbarneveld.nl.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Waarom borstvoeding, werking van de borst,
 • De kraamtijd, het aanleggen en de verschillende voedingshoudingen.
“De cursus was informatief en leuk. We hebben veel geleerd en de stof werd met veel enthousiasme gebracht door Karin. We hebben het idee dat we op deze manier een goede start hebben voor de borstvoeding. Ook voor de man hebben we nu handvatten om als steun te dienen.”

Praktisch

De bijeenkomsten zijn van 19.30 –  21.30 uur en vinden plaats in het nieuwe CJG gebouw aan de Wilhelminastraat 10 in Barneveld.

Kosten voor deze avonden zijn totaal € 20 en de deelname is vanaf 27 weken zwangerschap. Als er te weinig personen zijn worden de avonden samen gevoegd. Aanmelden kan via het formulier hieronder.

De borstvoedingscursus 2022 wordt gegeven op:

 • Mei: 9 en 16
 • Juni: 13 en 20
 • Juli: 4 en 11
 • September: 5 en 12
 • Oktober: 3 en 10
 • November: 7 en 14
 • December: 5 en 12

Voorbereidende cursussen

Margotbevalt.nl
Positieve en praktische zwangerschapscursussen voor meer grip op jouw bevalling door je realistisch, professioneel en mindful voor te bereiden.

Mamacoachamersfoort.nl
Coaching en begeleiding door verloskundigen en geboorteprofessionals. Zowel eendaagse cursussen als coaching voor moeders.

Samenbevalen.nl
Een cursus die je altijd samen doet met je partner. Zowel privé te volgen, in mini-variant, compleet of als herhaling.

FijnZwanger
Alle cursussen en workshops bij Fijn Zwanger zijn erg ontspannen, nuchter en een waar feestje om te volgen.

Online cursussen

ZWNGR.nl
Online cursus voor aanstaande ouders met informatie over ontwikkeling van het kind, ontspanningsoefeningen, sport- en beweegtips en achtergrondinformatie over zwangerschap.

Mindful Zwanger & Bevallen
Training die de zwangerschapscursus combineert met mindfulness technieken.

Ostara
Niet vast zitten aan een datum? Bekijk hier video’s in je eigen tijd. Zowel in uitgebreide versie (met informatie over de zwangerschap) als verkorte versie (vooral gericht op de bevalling) mogelijk.

Mind in geboorte
De trainingen van Mind In Geboorte leren je hoe mindfulness je helpt om kalm, zelfbewust en liefdevol te zijn in zwangerschap, geboorte en ouderschap.

Zwangerschapsyoga

Yoga Chandra

Geef jezelf een moment rust, tijd voor jezelf en het kindje in jouw buik. Leer technieken in dit complete en praktische traject om je met zelfvertrouwen voor te bereiden op de bevalling. Vanwege Corona nu individueel mogelijk!

Tula Yoga Studio’s
In deze lessen oefen je om rust te vinden, je te concentreren op de ademhaling en je bouwt ook kracht op en stabiliteit. Allemaal aspecten die tijdens de zwangerschap en bevalling van pas kunnen komen.

Bewegen in de zwangerschap

Fit-Her
Outdoor trainingen voor vrouwen in en rond Barneveld. De trainingen zijn zowel geschikt tijdens je zwangerschap en erna. Ook met de coronamaatregelen heel goed mogelijk!

ZwangerTotaal
Actief en verantwoord bewegen tijdens de zwangerschap, dat is waar het om gaat bij ZwangerTotaal. Je kunt het best starten tussen de 24 en 30 weken zwangerschap en wordt verzorgd door Mensendieck Barneveld.

ZwangerFit®
Leuke, no-nonsense en actieve training voor de zwangere en pas bevallen vrouw. Vanaf 16 weken zwangerschap kan je na een intake deelnemen en de trainingen worden gegeven bij Fysio Barneveld.

JoyFit
Meerdere trainingsprogramma’s om op een leuke en actieve manier fysieke ongemakken die bij een zwangerschap komen kijken te voorkomen. Ook mogelijk in zwembad de Heuvelrand te Voorthuizen!

Zwanger en bewegen
Sportlessen voor zowel zwangeren als bevallen dames op een vaste locatie in Lunteren. Starten kan vanaf 16 weken. Ernaast bieden zij ook een cursus en babymassage aan.