Voorlichtingsavond Bevallen

Deze avond staat helemaal in het teken van de aanstaande bevalling en het kraambed. De voorlichting wordt verzorgd door een verloskundige en kraamverzorgende.

Wat kan je verwachten: Met een interactief programma willen we jullie goed voorbereiden op de bevalling. Hoe ga je om met pijn, wat kun je van de verloskundige en de kraamverzorgende verwachten en wat als het anders loopt dan verwacht. Tevens besteden we aandacht aan de wensen voor de bevalling middels het schrijven van een bevalplan.

De avond die van meerwaarde zal zijn op de komst van jullie baby!

Tijdstip: 19:30-21:00 uur.

Locatie: CJG gebouw aan de Wilhelminastraat 10 in Barneveld

Data voorlichtingsavonden 2024

Iedere eerste dinsdag van de maand:

  • Dinsdag 7 mei
  • Dinsdag 4 juni
  • Dinsdag 2 juli
  • Dinsdag 6 augustus
  • Dinsdag 3 september
  • Dinsdag 1 oktober

Graag de datum waarvoor je je wilt aanmelden en je uitgerekende datum aangeven in het open veld van het aanmeldformulier. Het handigst is om aan te melden voor een avond na 30 weken zwangerschap.

Kijk ook eens op de site van deverloskundige.nl, hier vind je voorlichtingsfilms en krachtige verhalen over de bevalling.

Cursus Borstvoeding

Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van 2 uur met veel informatie over borstvoeding. De cursus wordt gegeven door Karin Boone of Erma Schuiteman. Meer informatie over de inhoud van de cursus en de actuele beschikbare data vind je op de website borstvoedingbarneveld.nl.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Waarom borstvoeding, werking van de borst,
  • De kraamtijd, het aanleggen en de verschillende voedingshoudingen.
“De cursus was informatief en leuk. We hebben veel geleerd en de stof werd met veel enthousiasme gebracht door Karin. We hebben het idee dat we op deze manier een goede start hebben voor de borstvoeding. Ook voor de man hebben we nu handvatten om als steun te dienen.”

Praktisch

De bijeenkomsten zijn van 19.30 –  21.30 uur en vinden plaats in het nieuwe CJG gebouw aan de Wilhelminastraat 10 in Barneveld.

Kosten voor deze avonden zijn totaal € 20 en de deelname is vanaf 27 weken zwangerschap. Als er te weinig personen zijn worden de avonden samen gevoegd. Aanmelden kan via borstvoedingbarneveld.nl.

Voorbereidende cursussen

Margotbevalt.nl
Positieve en praktische zwangerschapscursussen voor meer grip op jouw bevalling door je realistisch, professioneel en mindful voor te bereiden.

Mamacoachamersfoort.nl
Coaching en begeleiding door verloskundigen en geboorteprofessionals. Zowel eendaagse cursussen als coaching voor moeders.

Samenbevallen.nl
Een cursus die je altijd samen doet met je partner. Zowel privé te volgen, in mini-variant, compleet of als herhaling.

FijnZwanger
Alle cursussen en workshops bij Fijn Zwanger zijn erg ontspannen, nuchter en een waar feestje om te volgen.

Ginkgotree
Complete cursus van drie avonden met Bijbelse uitgangspunten, zowel prive als in een groep te volgen. Opfriscursus voor hen die al kinderen hebben.

Jouw Maeve
Jouw Maeva wat betekent Jouw Welkom. Deze HypnoBirthing® zwangerschapscursus welke bestaat uit 5 lessen, wordt vanuit deze gedachte gegeven. En is zowel in groepsvorm als individueel te volgen.

Online cursussen

Geboortevolvertrouwen.nl

Een uitgebreide online bevallingscursus met oa informatie over de fases van de bevalling, hoe om te gaan met de pijn, welke houdingen er mogelijk zijn en wat de partner kan doen. Tevens ontvang je thuis het boek geboortevolvertrouwen en krijg je toegang tot een online platform waar je andere (aanstaande) ouders kunt ontmoeten en vragen stellen.

Bevallingscursusonline.nl
Dit is een uitgebreide online zwangerschapscursus die bestaat uit meer dan 40 onderwerpen ingedeeld in handige modules die je in 1 x kunt kijken of in gedeeltes.

Mind in geboorte
De trainingen van Mind In Geboorte leren je hoe mindfulness je helpt om kalm, zelfbewust en liefdevol te zijn in zwangerschap, geboorte en ouderschap.

De Verlosmoeder

Geen online cursus, maar wel heel veel filmpjes van een verloskundige over de bevalling

FitfortheFloor
Online platform wat zich specifiek richt op pas bevallen vrouwen. In de eerste maanden na de bevalling volg je een oefenprogramma met behulp van video’s. Er is keuze uit meerdere programma’s zodat het passend is bij jou situatie.

Zwangerschapsyoga

Yoga Chandra

Geef jezelf een moment rust, tijd voor jezelf en het kindje in jouw buik. Leer technieken in dit complete en praktische traject om je met zelfvertrouwen voor te bereiden op de bevalling. Vanwege Corona nu individueel mogelijk!

Ingrid van Rhee

Zwangerschapsyoga in Veenendaal

 

Bewegen in de zwangerschap

Fit-Her
Outdoor trainingen voor vrouwen in en rond Barneveld. De trainingen zijn zowel geschikt tijdens je zwangerschap en erna. Ook met de coronamaatregelen heel goed mogelijk!

ZwangerTotaal
Actief en verantwoord bewegen tijdens de zwangerschap, dat is waar het om gaat bij ZwangerTotaal. Je kunt het best starten tussen de 24 en 30 weken zwangerschap en wordt verzorgd door Mensendieck Barneveld.

Power Mama

Sporten tijdens en na je zwangerschap in Lunteren. Eerst een aantal persoonlijke lessen waarna je daarna over gaat in een groepsles.

Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen in Bospad Putten

Cursussen voor aanstaande vaders

Welcome to mankind

Een online training/platform waarin oa de mannelijke verloskundige Omer Sarioglu een aantal belangrijke bevindingen uit zijn carrière deelt, en vertelt hij wat jij als man kunt doen om je vrouw te ondersteunen tijdens de bevalling

Aanpakken voor aanstaande vaders

Je eerste 1000 vaderdagen zorgt voor een vliegende start als betrokken vader David Borman geeft praktische adviezen: van zwangerschap tot peuter.

David Borman heeft een boek geschreven, maar geeft ook de cursussen “aanpakken voor aanstaande vaders” en “betrokken vaderschap”

Ouderschap

Buurtmama’s
Met Buurtmama’s vind je andere moeders bij jou in de buurt. Het werkt heel simpel: je meldt je aan, maakt een profiel en kijkt welke matches je hebt bij jou in de buurt. Voor je het weet heb je allemaal nieuwe vriendinnen, die in dezelfde fase in hun leven zitten als jij.

Mama L’eef
Creatieve workshoppen in ontmoetingscentrum De Eng, voor (aanstaande) moeders, zodat je in contact kan komen met andere moeders.

 

Ginkgotree
Begeleiding voor jonge moeders/ouders en coaching na traumatische bevalling of bij angst voor bevalling.

Mamacoachamersfoort.nl
Coaching en begeleiding door verloskundigen en geboorteprofessionals.