Kleine versoepeling van maatregelen

Samen met alle verloskundigenpraktijken in onze regio zijn er afspraken gemaakt omtrent het coronavirus. Deze afspraken gelden tot nadere informatie. Houd de social media van onze praktijk in de gaten zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Heb je klachten van verkoudheid, hoesten en/of keelpijn en heb je een afspraak? Hebben huisgenoten koorts? Neem telefonisch contact op met de praktijk zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing voor de geplande controle.

Hieronder de maatregelen die de regio hanteert:

  • Iedereen die zich in de gezondheidscentra en de praktijk begeeft, draagt een mondkapje vanaf binnenkomst. Neem daarom altijd een mondkapje mee als je naar de praktijk komt.
  • Kom zoveel mogelijk alleen. Vanaf eind maart 2021 is het mogelijk om met één huisgenoot naar de controle te komen. Partners zijn in elk geval, indien ze geen klachten hebben, welkom bij de echo en het bevallingsgesprek. Volwassenen niet behorend bij je eigen huishouden verzoeken we om niet mee naar de praktijk te komen.
  • Bij een afspraak op de poli Verloskunde in de ziekenhuizen is het verzoek om alleen te komen, ongeacht of dit een echo of gesprek betreft. Bij een spoedconsult in de avond/nacht, kan in overleg met je verloskundige en het ziekenhuis wel de partner mee.
  • Bij bevallingen zullen wij jullie begeleiden en bijstaan zoals jullie dat van ons gewend zijn. Helaas zullen wij daarbij dan wel een mondkapje moeten dragen. Er mag bij de bevalling (ongeacht waar) naast de partner geen ander persoon bij de bevalling aanwezig zijn, tenzij hier een geldige reden voor is. Bespreek dit vooraf met ons.
  • Informatieavonden blijven online.
  • Wij zullen in de kraamperiode sowieso twee keer bij jullie langskomen. De overige contactmomenten zullen telefonisch plaatsvinden. Indien noodzakelijk komen we natuurlijk vaker langs. Tijdens de kraamvisites zullen we een mondkapje dragen.
  • Er zal kritisch naar het controleschema gekeken worden. Dit wordt persoonlijk met jullie afgestemd bij het maken van de afspraken.
  • Centering Pregnancy bijeenkomsten zullen vanaf april 2021 deels live en deels online plaatsvinden.

Als praktijken in de regio doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden. Wij houden op die manier de kwaliteit van de zorg goed in de gaten en zullen er dan ook alles aan doen om deze bijzondere periode in jullie leven op de juiste manier te begeleiden.