Update corona 13-7-2020

Barneveld, 13 juli 2020

Beste zwangere en partners,
Goed nieuws! Vanaf heden zijn partners weer welkom bij de gewone controles. We vragen wel om hier bewust mee om te gaan. Dit door bijvoorbeeld niet bij elke controle mee te komen, maar afwisselend. Wij zien veel mensen op een dag; waarbij we nauw in contact komen. Wij willen onszelf, maar vooral alle zwangeren beschermen en de kans op verspreiding zo laag mogelijk maken.

>> Betreft het meekomen van kinderen: liever nog niet. Dit door de “kleine” ruimte in de spreekkamer en afstand wat lastiger is. We weten dat de kans op overdracht via kinderen heel klein is, maar verzoeken toch zoveel mogelijk oppas voor kinderen te regelen. Mochten kindjes wel meekomen; dan graag in de buggy en eventueel een eigen speelgoedje mee nemen.

>> Betreft de vakanties naar oranje gebieden: na terugkomst is het dringende advies om 14 dagen in quarantaine te gaan. In deze periode komen wij alleen indien er acute zorg nodig is. Dus dan geen reguliere controle in deze periode. Zie hier voor welke landen dit geldt.

Heb je klachten van verkoudheid en heb je een afspraak? Of heeft een huisgenoot koorts? Blijf dan thuis & geef dit aan de telefoon aan zodat we samen kunnen kijken wat in jouw geval het beste is. Bel ook als wij je thuis zouden bezoeken en je deze klachten hebt. Wij moeten dan mogelijk aanvullende maatregelen nemen voordat we je kunnen bezoeken. Overweeg bij klachten je laagdrempelig te laten testen via de GGD tel 0800-1202.

Samen met alle verloskundigenpraktijken in onze regio zijn er afspraken gemaakt omtrent het coronavirus. Als praktijken in de regio doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden. Wij houden op die manier de kwaliteit van de zorg goed in de gaten en zullen er dan ook alles aan doen om deze bijzondere periode in jullie leven op de juiste manier te begeleiden.

Hartelijke groet
Verloskundigen Barneveld