Update maatregelen corona

Afgelopen weekend zijn er weer wijzigingen geweest in het protocol wat onze beroepsgroep de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen over de pandemie COVID-19 heeft gemaakt.
Wij hebben met alle verloskundigen uit de regio Gelderse Vallei en Amersfoort eo besloten ons aan dit protocol te houden. Ook al begrijpen wij dat de maatregelen voor jou als zwangere misschien niet altijd prettig zijn. Wij vinden jouw en onze gezondheid namelijk erg belangrijk en voelen ons dus genoodzaakt het protocol te volgen.
Door deze maatregelen in te voeren, hopen wij te voorkomen dat wij een bron van besmetting worden voor anderen of zelf ziek worden, waardoor de continuïteit van onze zorg in gevaar komt. We weten niet hoe lang deze maatregelen blijven gelden. Wij houden je via daarom je e-mail en ons social media in de gaten!

Vanaf vandaag zijn de grote veranderingen tov het eerdere bericht:

• Alleen cliënten mogen naar het spreekuur en echospreekuur komen. Geen partners/kinderen of andere mensen mee. Je mag wel via beeldbellen (Face-time o.i.d.) iemand mee laten kijken. Let op: dit geldt dus voor alle echo’s, FARA (en alle echobureau ’s in Nederland) hanteren deze regel ook voor de 20 weken echo.

• Het schema van de controles zal veranderen, de tijd tussen de controles zullen langer zijn dan je normaal gewend bent. De tijd die er tussen zit is gebaseerd op wat medisch echt noodzakelijk is. Uiteraard zullen we bij elke zwangerschap individueel beoordelen en zo nodig extra controles inplannen.

• De controles zullen we zo kort mogelijk houden, wat inhoud alleen de lichamelijke controles te doen. De werkdag voordat je een controle hebt zullen we telefonisch contact met je opnemen om uitgebreid met je te kunnen bespreken hoe het met je gaat en je vragen beantwoorden.

• De kraamvisites zullen telefonisch worden gedaan. Indien medisch noodzakelijk zullen we uiteraard een bezoek bij jullie brengen. Hierbij hanteren we wel de regel dat er los van de kraamvrouw en de kraamverzorgster geen andere mensen aanwezig mogen zijn.

• Hierbij willen we ook het advies geven bij jezelf na te gaan hoe je omgaat met bezoek. Sowieso zal ons advies zijn om geen verkouden bezoek langs te laten komen. Maar het is zeker ook te overwegen het bezoek zoveel mogelijk te beperken voor een ieders gezondheid en sowieso geen meerdere mensen tegelijk.

Wij blijven natuurlijk zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen. Voor niet dringende vragen, vragen wij je om tijdens kantoortijden te bellen.

Wij hopen zo snel mogelijk weer op onze vertrouwde manier te kunnen werken en rekenen op jouw medewerking om samen deze periode zo prettig mogelijk door te komen.

Vriendelijke groet, Verloskundigen van Verloskundigenpraktijk Barneveld.