Centering Pregnancy

Vol enthousiasme gaan wij als verloskundigen Barneveld per januari 2020 starten met Centering Pregnancy! Centering pregnancy is een ontzettend leuke, leerzame en gezellige manier van verloskundige begeleiding waarin jij, samen met andere zwangere vrouwen in Barneveld sturing geeft aan de invulling van de bijeenkomsten. Tijdens de 9 bijeenkomsten zullen er veel verschillende (en uiteenlopende) onderwerpen aan bod komen waarin je gaat praten over ervaringen en verwachtingen. Wat weten jullie al, en waar willen jullie graag meer over weten? Tijdens de bijeenkomsten is er volop tijd voor vragen, discussies, met als doel verbreding van jullie informatie én goede voorbereiding op de zwangerschap en het ouderschap. Uiteraard is er ook persoonlijk contact met de verloskundige, zo krijg je elke controle een moment om naar het hartje te luisteren en monitoren we jouw zwangerschap zoals je van ons gewend bent.

Naast dat de Centering bijeenkomsten een leuke manier is om met andere vrouwen in contact te komen, beginnen we ook aan deze manier van zorg verlenen vanwege de positieve uitkomsten voor jou en je kindje. Zo is uit onderzoek gebleken dat vrouwen die verloskundige zorg ontvangen middels de methode van Centering Pregnancy een kleinere kans hebben op het bevallen voor de 37 weken en dat de kindjes die geboren worden vaker een gezonder geboortegewicht hebben. Daarnaast blijkt dat veel vrouwen zich mentaal beter voelen tijdens de zwangerschap als ze deelnemen aan een Centering Pregnancy.

Hoe werkt het?

Hoe gaat dit nu in zijn werk? Je meld je aan bij de verloskundige en komt dan op intakegesprek. Na dit intakegesprek gaan de bijeenkomsten van start met 7 tot 11 andere vrouwen die zich dan in dezelfde fase van de zwangerschap bevinden. Tijdens deze bijeenkomsten nemen we de tijd voor de normale controles, die je grotendeels zelf kan uitvoeren, maar hebben we ook uitgebreid de tijd om een aantal onderwerpen te bespreken. Omdat we twee uur de tijd hebben per bijeenkomst is er meer tijd en ruimte om vragen te beantwoorden maar ook om dieper op de onderwerpen in te gaan. De bijeenkomsten worden van tevoren gepland.

Vragen?

Ben jij die zwangere die veel vragen heeft? Het leuk vindt om moeders uit de buurt te leren kennen? Het juist leuk vindt om informatie te geven, je ervaring te delen en moeders te ondersteunen? Ben jij die dame die het toch allemaal wel spannend vindt of juist geen tijd heeft om én naar de verloskundige te gaan en dan ook nog naar zwangerschapscursus te gaan? Dan is dit iets voor jou! Kortom, wat voor moeder/zwangere je ook bent; Centering Pregnancy is leuk en leerzaam voor iedereen!

Een tikkeltje anders dan dat je gewend bent van ons, maar zeker de moeite waard om je aan te melden! Wij hebben er zin in!